Erzsébet utalvány elfogadóhely

MKB Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

K&H Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

Hungarycard - Magyar Turizmus Kártya 2014

Bodrogi Gyula a Roosevelt téri Halászcsárdában

Bodrogi Gyula a Roosevelt téri Halászcsárdában
Untitled Document

Köszöntjük a Roosevelt téri Halászcsárda honlapján!

Untitled Document

Videók a Roosevelt téri Halászcsárda életéből

 

Márton-napi Polgár borvacsora a Roosevelt téri Halászcsárdában - Szeged 2013

 

Hogyan készül a szegedi gulyás?

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, a német Euromaxx a la carte című műsorban bemutatja, hogyan készül a Szegedi gulyás. A helyszín, a Fehértói Halászcsárda.

 

Befejeződött a Roosevelt téri Halászcsárda felújítása

 

Márton-napi Tiffán borvacsora a Roosevelt téri Halászcsárdában - 2010

Márton-napi Tiffán borvacsorát tartottak a szegedi Roosevelt téri Halászcsárdában, melynek vendége Tiffán Zsolt borász, országgyűlési képviselő volt, aki hat kitűnő villányi bort hozott magával a Tiffán Pincéből (Csenge cuvée, Régimódi cuvée, Pinot Noir, Lucia cuvée, Carissime cuvée) és ezeket nemcsak bemutatta a vacsoraest vendégeinek, de a fogások mellé fel is kínálták. A hat fogásos vacsorát Ferenczi Dezső üzletvezető irányításával készítette a csárda személyzete, többek között Kádár-Németh Matild és Szalai Tamás.

 

Márton-napi borvacsora a Roosevelt téri Halászcsárdában - Tiffán Zsolt - 2010

 

Márton-napi borvacsora a Roosevelt téri Halászcsárdában - Somodi Sándor - 2010

Somodi Sándor ásotthalmi borásszal a Roosevelt téri Halászcsárda Márton-napi borvacsoráján beszélgettünk.

 

A Vylyan Pincészet Borvacsora estje a Roosevelt téri Halászcsárdában - 2009

A szegedi Roosevelt téri Halászcsárdában az idei év utolsó nagyszabású borvacsoraestjének vendége a villányi Vylyan Pincészet volt. A borokat Ipacs Szabó István főborász mutatta be az est vacsoravendégeinek. A 6 fogásos menüt Ferenczi Dezső, Bálint Ferenc, Szalai Tamás és a halászcsárda csapata állította össze.
Vendégváró falatként szarvasgombás Bárány spare ribs-et szolgáltak fel 2009-es Villányi Rosé-val. Az előétel Libamájpástétom 66%-OS étcsokoládéval, vörös tonhalmignon, mangalicakocsonya, bresaola sonka snidlinges krémmel, melyhez 2008-as Villányi Chardonnay és 2009-es Vylyan Bogyólé társult. A következő fogás Paprika krémleves, malachúsos rétessel, répagyönggyel és mozzarellával, amit 2007-es Villányi Syrah-val szolgáltak fel. A meleg előétel hirtelen sütött fácánmell szalma chipsszel, 2006-os Vylyan Pillangó dűlő szelekcióval. Ezt követte a főétel, a Wellington bélszín tepertős burgonyával 2006-os Vylyan Mandolás dűlő válogatással. A vacsora záró fogásaként Aranygaluska kocka került az asztalra borhabbal, és 2008-as Vylyan Jégborral.

 

Somodi Sándor és Polgár Zoltán a Roosevelt téri Halászcsárda Márton-napi újborkóstolóján - 2009

Somodi Sándor és Polgár Zoltán is vendége volt a Roosevelt téri Halászcsárda Márton-napi borvacsora estjének. Somodi Sándor az újborkóstolóra friss Kékfrankos Rosé-t hozott. Polgár Zoltán egy teljes borsorral jelent meg: Chardonnay muskotály összeállítás, Rosé, Portugiser.

 

Márton-napi újborkóstoló és vacsoraest a szegedi Roosevelt téri Halászcsárdában - 2009

Márton-napi újborkóstolót és vacsoraestet rendeztek a szegedi Roosevelt téri Halászcsárdában. A Hatfogásos menüsor előtt a Gradowski, a Juhász testvérek, a Somodi, a Polgár és a Vylyan pincészetek újborait kóstolhatták a vendégek. A menüsor mellé Wunderlich borokat kínáltak.

 

A Sauska Pincészet borvacsorája a szegedi Roosevelt téri Halászcsárdában - 2009

A Roosevelt téri Halászcsárdában került megrendezésre a villányi Sauska pincészet borvacsoraestje, ahol a vendégek 6 fogásos menüsort és az ételekhez társított borokat fogyaszthattak. Az est folyamán a birtokigazgató Kúcs Gyula adott tájékoztatást a pincészetről és a borokról. A különleges menüsort Bálint Ferenc, Olimpiai Bajnok mesterszakács, Ferenczi Dezső csárdagazda és Szalai Tamás állította össze. A vendégváró falatkák Lazac és Kacsamell Carpacció 2009-es SAUSKA ROSÉ-val, majd következett az előétel a Sajtkrémes füstölt marhanyelv 2008-as SAUSKA SILLER-rel. Ezt követte a Homár krémleves ricottás, rákos raviolival 2007-es SAUSKA CHARDONNAY-val. A meleg előétel Lassan készült császárhús volt zellerpürével, melyhez 2008-as SAUSKA PORTUGIESER társult. A főétel Szarvas steak és Báránygerinc filé volt 2006-os SAUSKA CUVÉE 7 VILLÁNY-nyal. Végül a desszert Ősz csokoládé variáció 2006-as SAUSKA MERLOT - a Kopár dűlőből.