Erzsébet utalvány elfogadóhely

MKB Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

K&H Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely

Hungarycard - Magyar Turizmus Kártya 2014

Bodrogi Gyula a Roosevelt téri Halászcsárdában

Bodrogi Gyula a Roosevelt téri Halászcsárdában
Untitled Document

Köszöntjük a Roosevelt téri Halászcsárda honlapján!

Untitled Document

Valentin-napi szerelmimenü a Roosevelt téri Halászcsárdában 2015. február 14.

Valentin-napi szerelmimenü a Roosevelt téri Halászcsárdában 2015. február 14.

A Roosevelt téri Halászcsárda szervezésében: Márton napi Borvacsora a Tiffán Pincészet boraival - 2010

Újborkótoló: 17.00 órától az étteremben az alábbi pincészetek boraival:

  • Polgár Zoltán Pincészete (Villány)
  • Vylyan Pincészet (Kisharsány)
  • Juhász Testvérek Pincészete (Eger)
  • Duzsi Pincészet (Szekszárd)
  • Somodi Sándor Pincészete (Ásotthalom)
  • Fehértói Halászcsárda és Panzió Kisgörbői Borászata

Menüsor:

Vendégváró falat:

  • Libatepertőkrémes házikenyér és pogácsa
  • Bor: Csenge (Rajnai - Olaszrizling) - 2009

Hideg előétel:

  • Libamájjal töltött bélszín carpaccio
  • Bor: A Régimódi Cuvée - 2008

Leves:

  • Sütőtök krémleves
  • Füstölt libamell chipssel
  • Magvas rudacskával

Meleg előétel:

  • Roséra sült libamell
  • Cékla - gersli duóval
  • Hecsedlimártással
  • Bor: Pinot Noir - 2007

Főétel:

  • Márton lúdja töltve
  • Birsalma - és szilvaraguval
  • Csicsókahabbal
  • Briós gombóccal
  • Bor: Lucia Cuvée - 2007

Desszert:

  • Gesztenyés krémmel töltött crépes
  • Keserű csoki mousse-szal
  • Marcipánforgáccsal
  • Bor: Cuvée Carissimae (Kopár-dűlő) - 2007

 

Halászlé szentölés a Roosevelt téri Halászcsárdában 2010. A halászlét Kondé Lajos plébános szentelte.

 

Márton napi borvacsora Tiffán Zsolt borásszal a szegedi Roosevelt téri Halászcsrdában 2010 november

 

2010. március 12-én a Fehértói Halászcsárda és Panzióban borvacsoraestet tartottunk a St. Andrea Szőlőbirtok boraival!

Vendégünk: az év bortermelője, Dr. Lőrincz György, a St. Andrea Szőlőbirtok vezetője.

 


Találjon több ehhez hasonló fényképet a SZEGEDI WIW-n

 

 

Menüsor

Vendégváró falatok

  • Borjú lasagne libamájhabbal
    St. Andrea Rozé 2009

Hideg előétel

  • Fürjkocsonya gránátalma kaviárral, rezgő joghurtos túrókocka édeskömény mélange-al, lazackrémmel töltött fogas tekercs
    St. Andrea Boldogságos 2008

Leves

  • Karalábé krémleves ököruszály tortellini-vel
    St. Andrea Hárslevelű 2007

Meleg előétel

  • Konfitált házinyúlcomb medvehagymás rizottóval sáfrányos mangó kompóttal
    St. Andrea Napbor 2008

Főétel

  • Báránygerinc fűszerkéregben rozmaring zselével, rózsaszínre sült kacsamell kukoricás pudinggal, tüzes burgonyachipsszel feketemeggyes csatnival
    St. Andrea Merengő Bikavér 2007, St. Andrea Pinot Noir 2007

Desszert

  • Máglyarakás madártejsodóval
    St. Andrea Chardonnay 2008 - késői szüretelésű

 

Halászlé szentölés a Roosevelt téren


Találjon több ehhez hasonló fényképet a SZEGEDI WIW-n

Karácsonyi szentölt halászlé a szegedi Rooseveltt téren.
Kondé Lajos atya ezúttal is megszentelte a Roosevelt téri Halászcsárda karácsonyi halászlevét, melyből kb. 4000 adagot adtak el.

 

A Vylyan Pincészet Borvacsoraestje a Roosevelt téri Halászcsárdában

2009. december 11.

 


Találjon több ehhez hasonló fényképet a SZEGEDI WIW-n

A borokról tájékoztatást adott: Ipacs Szabó István, főborász

Vendégváró falat

  • Bárány spare ribs szarvasgombával ízesített édesburgony habbal

Borajánlat: Villányi Rosé 2009

 

Degusztációs hideg előétel

  • Libamájpástétom 66%-OS étcsokoládéval, vörös tonhalmignon, mangalicakocsonya, bresaola sonka snidlinges krémmel

Borajánlat: Villányi Chardonnay 2008 és Vylyan Bogyólé 2009

 

Leves

  • Paprika krémleves, malachúsos rétessel, répagyönggyel és mozzarellával

Borajánlat: Villányi Syrah 2007

 

Meleg előétel

  • Galambmell hirtelen sütve szalma chipsszel, merlotban posírozott körtével, édesköményszállal és grillezett sütőtökkel

Borajánlat: Vylyan Pillangó 2006

 

Főétel

  • Wellington bélszín tepertős burgonyával, abált sült borjúfodor rakott kelkáposztával, feketeribizli fagylalttal és paradicsom concasséval

Borajánlat: Vylyan Mandolás 2006

 

Desszert

  • Aranygaluska kocka borhabbal

Borajánlat: Vylyan Jégbor 2008

 

A menü ára a borokkal: 9. 000 Ft/fő
Dátum: 2009. december 11. 19:00 óra
Helyszín: Roosevelt téri Halászcsárda Dankó Pincéje
A borokról az In Vino Veritas gondoskodik

 

"MÁRTON NAPI BORVACSORA"

 

 


Találjon több ehhez hasonló fényképet a SZEGEDI WIW-n

 

Újborkóstoló: 1900 órától az étteremben az alábbi pincészetek boraival:
Polgár Zoltán Pincészete (Villány)
Vylyan Pincészet (Kisharsány)
Juhász Testvérek Pincészete (Eger)
Gradowszki Pincészet (Szekszárd)
Somodi Sándor Pincészete (Ásotthalom)

 

Ételsor

Vendégváró falat

  • LIBATEPERTŐKRÉM HASÉBAN

Hideg előétel

  • TÖLTÖTT LIBANYAK FÜSTÖLT FÜRJTOJÁSSAL, PADLIZSÁNKRÉM FAGYLALTTAL

Leves

  • HÁZI LIBAERŐLEVES LIBAHÚSGOMBÓCCAL, BELSŐSÉGÉVEL TÖLTÖTT DERELYÉVEL

Meleg előétel

  • LIBAMÁJJAL RAKOTT KACSAPÜRÉ SÓLETPUDINGGAL, MÁRTÁSÁVAL

Főétel

  • KALÁCCSAL KONFITÁLT LIBACOMBFILÉ, LILAKÁPOSZTÁS BURGONYATALÉRRAL
  • GYÖMBÉRES LIBAMELL KOLBÁSZ, ASZALT SZŐLŐS TÖKPÜRÉVEL

SAJTVÁLOGATÁS

 

Borajánlat

  • WUNDERLICH ROSÉ - 2009
  • WUNDERLICH PORTUGIESER - 2009
  • WUNDERLICH OLASZRIZLING - 2008
  • WUNDERLICH KÉKFRANKOS BARRIQUE - 2006
  • WUNDERLICH VIKTÓRIA CUVÉE - 2003
  • CASSIOPEIA CABERNET SAUVIGNON - 2006

 

A menü ára borokkal: 8. 500 Ft/fő
DÁTUM: 2009. november 13.
Kezdés: 1900 óra

Asztalfoglalás:

Roosevelt téri Halászcsárda
Ferenczi Dezső, Csárdagazda
6720 Szeged, Roosevelt tér 12-14.
+3630 342-6285, +3662 555-980
Email: sotarto@t-email.hu Internet: www.sotarto-halaszcsarda.hu

 

"A Suska Pincészet (Villány)
Borvacsoraestje"

2009. október 30.

 

 


Találjon több ehhez hasonló fényképet a SZEGEDI WIW-n

A borokról tájékoztatást ad: Kúcs Gyula, Birtokigazgató
Vendég Chef: Bálint Ferenc, Olimpiai Bajnok mesterszakács, a Hotel Forrás konyhafőnöke

Ételsor

Vendégváró falatok

  • Lazac és kacsamell carpacció

Hideg előétel

  • Sajtkrémes füstölt marhanyelv terrine balzsamos málnaecettel, salátával

Leves

  • Homár krémleves ricottás, rákos raviolival, bőrös süllő filével

Meleg előétel

  • Lassan készült császárhús zellerpürével, céklás ribizli marmaláddal

Főétel

  • Szarvas steak hagymatortán báránygerinc filé tökmagos pürével, velőropogós lencseraguval

Desszert

  • "Ősz" csokoládé variációval

Borajánlat

Suska Rosé - 2008
Suska Siller - 2008
Suska Chardonnay - 2007
Suska Portugieser - 2008
Suska Cuvée 7 Villány - 2006
A desszert után:

  • Sauska Merlot - 2006 Kopár

A menü ára borokkal: 8. 500 Ft/fő
Dátum: 2009. október 30. 19:00 óra
Helyszín: Roosevelt téri Halászcsárda Dankó Pincéje
A borokról a Bortársaság gondoskodik